Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stemming geopend

De 10 leukste boerderijcampings van Nederland

Boerenclub ZLTO is, samen met Vekabo | In het Groen, op zoek naar de leukste boerderijcamping van Nederland. Een boerderijcamping biedt rust en ruimte tussen de dieren, planten en bomen. Deze vorm van kleinschalig kamperen op de boerderij groeit. De zoektocht naar de winnaar is al begonnen. Bijna 1800 kampeerders hebben de afgelopen maand hun leukste boerderijcamping genomineerd. In totaal zijn 261 verschillende campings genomineerd kriskras door Nederland. Tot 5 juli 2024 kan iedereen stemmen op de top-10.

"Een driekoppige jury heeft de top-10 geselecteerd. Het belangrijkste criterium daarbij is dat er tussen de camping en boerderij een actieve verbinding moet zijn om de boerderij in volle glorie te beleven. Daarnaast is gekeken naar het aantal nominaties en een geografische spreiding door Nederland." Blogger Kampeermeneer Tjerk Romkema, Vekabo-bestuurder Joos van Hees en boerderijcampingeigenaar Rud van Herk vormen de jury van deze wedstrijd.

Dit is de top-10 van leukste boerderijcamping van Nederland in alfabetische volgorde:

  • Het Achterste Loo (Hilvarenbeek, Noord-Brabant)
    Kamperen tussen de koeien en alpaca's in een oude appelboomgaard is echt een belevenis in hartje Brabant.
  • Boerderijcamping Grenszicht (Radewijk, Overijssel)
    Op deze camping kan iedereen boer zijn. Iedereen mag de boer helpen bij het voeren en verzorgen van de kalfjes, pony's, konijnen, geiten, kippen, poezen en een hangbuikzwijntje.
  • Boerderijcamping De Hal (Den Burg - Texel, Noord-Holland)
    Deze boerderijcamping ligt bij een historische boerderij in het het zacht glooiende landschap met zijn karakteristieke tuinwallen en typisch Texelse schapenboeten.
  • Krabbeneiland (Biggenkerke, Zeeland)
    Hier kunt u het boerenleven van dichtbij proeven op een melkveebedrijf in het weids en rustig polderlandschap van Zeeland.
  • De Kuupershoek (Den Ham, Overijssel)
    De camping ligt naast de kapschuur in een rustige en bosrijke omgeving. De boerderij bestaat uit kalkoenen, schapen, konijnen, eenden, ganzen, kippen en een pony. Iedereen mag meehelpen en misschien zelfs pony rijden.
  • De Mebel (De Heurne, Gelderland)
    Beleef het buitenleven op deze boerderijcamping in De Achterhoek. Vanaf de kampeerplaats is er een prachtig weids uitzicht op de weilanden en grazende koeien.
  • De Tuinfluiter (Hijken, Drenthe)
    Kamperen bij de boer in Drenthe op een minicamping waar de koeien 's zomers nog buiten lopen en de boer nog echt boer is.
  • Camping De Vos (Lemelerveld, Overijssel)
    Deze boerencamping is een plek waar campinggezelligheid gecombineerd wordt met het reilen en zeilen van een modern boerenbedrijf. Een vakantie direct naast de boerderij.
  • De Weerd Hertenboerderij (Nijbroek, Gelderland)
    In de weilanden bij de hertenboerderij is het goed toeven midden in een karakteristiek landschap met oude wilgen, eiken en lange meidoornheggen.
  • Van 't Zandeind (Riel, Noord-Brabant)
    Lekker wakker worden tussen de koeien, maar met alle faciliteiten op loopafstand in het dorp. Deze kleinschalige camping op een boerderij met (zoog)koeien is ideaal gelegen tussen Tilburg en de Belgische grens.

"De stembussen zijn geopend. Stemmen op de leukste boerderijcamping van Nederland kan tot 5 juli 2024. Dan wordt de winnaar bekend gemaakt. Die dag start de zomervakantie in Nederland. Stemmers maken kans op een weekendje weg. De winnende boerderijcamping krijgt een houten bankje om te genieten van het uitzicht op de camping."

Stemmen kan hier

Bron: ZLTO

Publicatiedatum: