Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sociaal adviseur biedt luisterend oor bij waterschade

ZLTO merkt dat de gevolgen van schade door wateroverlast groot zijn. Leden die kampen met emotionele schade kunnen ondersteuning krijgen vanuit het Sociaal Fonds.

Sociaal advsieur Yvonne van Santvoort-Daandels van ZLTO heeft nog opvallend weinig telefoontjes gehad van leden die psychische schade ondervinden door wateroverlast. "Misschien is de drempel te hoog om contact op te nemen, of zijn ze nog onbekend met onze dienstverlening", redeneert ze.

De sociaal adviseur wil dan ook benadrukken dat ZLTO een luisterend oor biedt bij problemen van psychische aard. "Daarnaast kunnen we meedenken en zoeken naar praktische handvaten waar leden mee verder kunnen."

Van Santvoort-Daandels kan zich voorstellen dat leden zich zorgen maken over hun bedrijfsvoering. "Heb je te maken met schade door wateroverlast, dan is het nog maar zeer de vraag of je nog wel voldoende gewassen kunt zaaien en oogsten. De financiƫle impact van waterschade kan enorm zijn."

Het is een opeenstapeling van zaken die op ondernemers afkomen. "Denk ook aan in het najaar niet kunnen oogsten en nu niet kunnen poten. Daarnaast is er hagelschade in de fruittak. Daarom onderzoeken we of er een collectief schadefonds mogelijk is. We willen een vangnet bieden en leden laten weten dat ze niet alleen staan in hun problemen", besluit Van Santvoort-Daandels.

Bron: ZLTO

Publicatiedatum: