Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brazilië streeft naar zelfvoorziening in uien

In de eerste vijf maanden van 2024 zag Brazilië een aanzienlijke toename in de import van uien, met een totaal van 226.500 ton. Dit is een stijging van 176% ten opzichte van dezelfde periode in 2023. Tegelijkertijd namen de uitgaven voor deze import met 333% toe op jaarbasis.

In de periode van april tot mei 2024 vertoonde de import echter een vertraging, waarbij het volume met 3,8% daalde. Deze afname suggereert dat er mogelijk een verschuiving plaatsvindt, doordat de binnenlandse markt zich begint te stabiliseren. Eerder in het jaar hadden ongunstige weersomstandigheden, zoals zware regenval en hoge temperaturen in gebieden zoals Cerrado, São Paulo en het noordoosten, invloed op de lokale uienteelt en de kwaliteit ervan. Desondanks zijn er aanwijzingen dat het aanbod zich nu aan het normaliseren is.

Volgens rapporten van Hortifrúti/Cepea is de vraag aan de grens van Porto Xavier afgenomen en nemen ook de Argentijnse voorraden af. Deze trend versterkt de verwachting dat de Braziliaanse binnenlandse markt tegen juli 2024 weer zelfvoorzienend zal zijn voor uien, waardoor de afhankelijkheid van import zal verminderen.

Bron: www.datamarnews.com

Publicatiedatum: