Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ferme des Arches

Franse knoflookoogst uiteindelijk toch op gebruikelijke schema

Ondanks het grillige weer is de knoflookoogst net begonnen bij Ferme des Arches, een 53 leden tellende organisatie met percelen in Beauce en de Drôme. Verkoopverantwoordelijke Dominique Viel geeft een update over de start van het seizoen.


Knoflookperceel in de Drôme

"De voorsprong is afgezwakt"
Het teeltschema is iets gewijzigd door het regenachtige weer. "De groei liep wat voorop in de maand maart, maar die voorsprong is afgezwakt door zware regenval in het voorjaar", vertelt Dominique Viel. "We zitten weer op het gebruikelijke schema van elk jaar." De knoflook moet eerst nog drogen voordat ze aan het einde van de maand in de schappen van de supermarkten ligt. Dan vindt de overgang plaats van product van Spaanse oorsprong naar aanvoer van Franse origine. De paarse knoflook uit de Drôme wordt nu ook uit de grond gehaald en zou begin juli op de markt moeten komen.



Knoflook uit Beauce

De komende weken zijn cruciaal
"We zitten momenteel in de overgangsperiode tussen de oude en de nieuwe oogst, dus we kunnen niet op de zaken vooruitlopen. De komende 3-4 weken worden cruciaal. Het is nog even wachten tot de eerste oogst goed op gang komt, zodat we een duidelijker beeld hebben van de opbrengst en een verkoopplan kunnen opstellen. Wat we oogsten zal ook afhangen van de maatsortering en het rijpheidsniveau. Wat de markt betreft, zien we een goede consumptie van grote en kleine maten en een vlotte afzet sinds het begin van het jaar", zegt Dominique Viel, die zelfs een verkoopritme ziet zoals in de coronaperiode. Een andere trend is de toename van de verkoop van kleine maten in het laaggeprijsde segment, dat sinds enkele maanden de voorkeur geniet van supermarkten en bepaalde consumenten.


Knoflookoogst in de Drôme

Voor meer informatie:
Dominique Viel
Ferme des Arches
Tel: +33 (0)2 37 32 10 10 (Frankrijk)
fermedesarches.com

Publicatiedatum: