Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verhoging exportheffing uien leidt tot bezorgdheid in Tamil Nadu

Handelaren uit Tiruchy, Tamil Nadu, hebben hun bezorgdheid geuit over de opeenhoping van uien na een verhoging van de exportheffing met 40% en hebben er bij de regering op aangedrongen om dit terug te draaien om hun zakelijke problemen te verlichten.

Tamil Nadu behoort tot de top van de Indiase staten in de uienteelt en exporteert voornamelijk naar Singapore, Maleisiƫ, Sri Lanka en Australiƫ. Tiruchy en andere districten spelen een belangrijke rol in de uienteelt en -export en bieden markten waar uien op basis van kwaliteit worden gesorteerd. Deze situatie verslechterde echter na een richtlijn van de regering op 31 maart, die op 4 mei van kracht werd. Hierbij werden de uitvoerrechten verhoogd, wat de afzet zelfs op de binnenlandse markten bemoeilijkte.

Volgens Thangaraj, secretaris van de Tiruchy Onion Mandy Traders Association, heeft de dagelijkse aanvoer van 500 ton sjalotten en grote uien een klap gekregen, terwijl de export normaal gesproken op 200 ton ligt. De verhoging van de uitvoerrechten heeft de exporteurs ongerust gemaakt en heeft hun winstgevendheid aangetast. Thangaraj benadrukte dat sommige handelaren, die hoopten op een prijsstijging om de gestegen rechten en kosten te compenseren, nu overwegen om zich te richten op de lokale markt om de verliezen te minimaliseren, en roepen op tot een verlaging van de rechten.

Bron: dtnext.in

Publicatiedatum: