Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïne importeert vroege uien uit Oezbekistan en Azerbeidzjan

Analisten van EastFruit melden dat Oekraïne vorige week is begonnen met de invoer van aanzienlijke hoeveelheden van de nieuwe uienoogst uit Oezbekistan en Azerbeidzjan. Deze landen begonnen meer dan een maand geleden met hun oogst en zorgden zo voor een ruime aanvoer van uien van hoge kwaliteit die de lange reis naar Oekraïne aankonden.

De toestroom van uien uit Oezbekistan en Azerbeidzjan heeft geleid tot een verlaging van de vraagprijs voor eersteklas uien toen het weekend naderde. Er zijn ook onbevestigde berichten over vroege seizoensuien uit Macedonië die op de Oekraïense markt verschijnen, wat verder onderzoek vraagt.

Marktinsiders merken op dat Oekraïense telers, die met succes uien van de oogst van 2023 hebben opgeslagen, vorige week hebben geprobeerd om hun verkoopprijzen te verhogen. Deze strategie was effectief tot donderdag, maar tegen het weekend verschoof de prijsdynamiek, wat leidde tot een aanzienlijke daling van de prijs van kwaliteitsuien.

Op het EF Trade Platform, een belangrijke regionale marktplaats, daalde de prijs van uien tot 20-28 UAH per kilo (€ 0,46-0,64), tegenover 25-30 UAH per kilo (€ 0,58-0,69)) de week ervoor.

Gezien de overvloed aan uien in Oezbekistan en andere Centraal-Aziatische markten, blijft export naar Oekraïne economisch haalbaar, zelfs met de mogelijkheid van verdere prijsdalingen op de Oekraïense markt. Verwacht wordt dat dit patroon zich de komende weken zal voortzetten.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: