De oogst begint deze maand in Californië, waarbij Western Onion volgende week van start gaat. "Mensen zeggen dat de oogst er goed uitziet en dat we op een normaal tijdstip beginnen," zegt Gerry Valois van Western Onion, die opmerkt dat het seizoen in Californië iets eerder dan gebruikelijk begint. De meeste telers gaan van start in de week van 22 april.
De oogst in Californië begint in de lagere delen van de Imperial Valley en verplaatst zich dan naar de San Joaquin Valley. "Meestal is het in de Imperial Valley de laatste paar weken van april en heel mei en misschien een week in juni. Er kan een beetje overlapping zijn, omdat Bakersfield in de laatste week van mei of de eerste week van juni begint en Stockton, dat het verst naar het noorden ligt, van de laatste week van juni tot de eerste week van augustus," zegt Valois. Er komen ook verse oogsten uit Mexico en Zuid-Texas.
Sterke vraag naar uien
Deze oogst komt op een moment dat de vraag naar uien het aanbod overstijgt. "De vraag naar uien in de VS is vrij stabiel, maar wat verandert, is de productie zelf," zegt Valois. "We zagen ook een toegenomen vraag vanuit Mexico wat de markten een beetje opdreef. Het was welkom gezien onze markten wat slap waren en dat bracht het van een $8-$10 naar een $20 markt." De meest acute vraag lijkt te zijn voor rode, dan witte en dan gele uien.
Hij merkt op dat de markten op dit moment enigszins stabiel zijn. De prijzen voor gele uien zijn iets gedaald vanuit het noordwesten, vermoedelijk als gevolg van opruimacties op de markt. "De prijzen zullen redelijk goed tot sterk blijven," zegt Valois. "Ik verwacht geen verlichting in de voorraden tot juli of augustus, wanneer het noordwesten weer begint met oogsten."
Voor meer informatie:
Gerry Valois
Western Onion
Tel: +1 (805) 482 4441
gerry@westernonion.com
https://www.westernonion.com/