Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Patrick Flin, Paris Garlic: Spaanse uien ongeveer 20% duurder dan in juli 2022

"De uienmarkt is tegen augustus waarschijnlijk weer volledig in balans"

Het lijkt erop dat – na maanden van tekorten – de Europese uienmarkt eindelijk weer op gang komt: "Het laatste kwartaal was de situatie op de markt op nationaal, Europees en mondiaal niveau vanwege een tekort aan aanbod bijzonder ingewikkeld. Dat alle Europese landen nu weer beginnen te oogsten en te verhandelen, zorgt ervoor dat de markt geleidelijk aan weer in balans komt. Met zo'n tekort aan aanbod kost het weer in balans komen wel wat tijd. Gezien de gunstige ontwikkelingen denk ik dat de uienmarkt zich echter de komende twee weken volledig zal herstellen."

Spanje kampt met een opbrengsttekort
Met drie weken vertraging is Spanje op dit moment de Europese herkomst met de grootste marktaanwezigheid. De herkomst zal echter nog steeds te lijden hebben gehad van een opbrengsttekort als gevolg van het slechte weer in mei en juni. "Het gebrek aan opbrengst heeft geleid tot hoge prijzen, zo'n 20% hoger dan die in juli vorig jaar. De verwachting is dat de prijzen in augustus weer op een 'gebruikelijk' niveau zullen uitkomen. De kwaliteit van de uien weet zich te stabiliseren, na een wat de kwaliteit betreft zwakke start van het seizoen als gevolg van overvloedige regenval op de gewassen, voortgekomen uit de late zaden.

Frankrijk begint voorzichtig met het verhandelen van uien
Frankrijk begint voorzichtig met het op de markt brengen van zeer vroege en vroege uien. "Frankrijk begint voorzichtig met het verhandelen van zeer vroege en vroege uien en neemt zo een belangrijke positie op de markt in. Het enige minpuntje is dat de grootte van de partijen matig is. Aangezien zeer vroege en vroege uien toch geen goede bewaarcapaciteit hebben, heeft dit minpuntje echter ook een klein beetje een pluspuntje."

Nederland brengt volgende week de eerste uien op de markt
De eerste Nederlandse partijen worden volgende week op de markt gebracht. Deze actie zal het aanbod aan Europese uien weer doen toenemen en de markt weer in balans brengen. "We zijn er redelijk sterk van overtuigd dat de kwaliteit van de Nederlandse uien goed zal zijn, omdat die hebben geprofiteerd van het goede weer van de afgelopen tijd, iets dat de bewaarcapaciteit ten goede komt".

Voor meer informatie:
Patrick Flin
Paris Ail
26 Avenue de Lorraine
CP 70112
94512 Rungis Cedex, Frankrijk
Tel : +33 156 702 702
[email protected]