McDonald's restaurants in Nieuw-Zeeland en Australië, betrekken hun uien lokaal, in het Waikato en Franklin district om precies te zijn. Sinds de allereerste McDonald's in Aotearoa in 1976 in Porirua werd geopend, heeft het bedrijf Nieuw-Zeelandse producenten en bedrijven gesteund door zoveel mogelijk ingrediënten lokaal in te kopen.
Op dit moment wordt 89% van de ingrediënten die in de 170 restaurants van McDonald's in het hele land worden gebruikt - van het rundvlees tot de broodjes en zelfs de bieten - in Nieuw-Zeeland geteeld, verbouwd of geproduceerd.
Sinds de opening van het eerste restaurant 45 jaar geleden koopt McDonald's New Zealand zijn uien bij hetzelfde bedrijf, GSF Fresh!, en naarmate het bedrijf is gegroeid, is ook de steun aan de uientelers van het land gegroeid. GSF Fresh! sluit nu contracten af met lokale telers om elk jaar ongeveer 225.000 kg gele en rode uien te telen en creëert zo werkgelegenheid voor ongeveer 200 Nieuw-Zeelanders.
Bron: stuff.co.nz