"Sinds 2016 biedt Sencrop oplossingen aan die gebaseerd zijn op weergegevens en sinds 2019 is het bedrijf ook in Nederland actief. Haar netwerk van toegankelijke en samenwerkende agro-weerstations kunnen in de dagelijkse praktijk door telers worden gebruikt om betere beslissingen te kunnen nemen en toegang te krijgen tot gepersonaliseerde, ultra-lokale aanbevelingen", aldus Sencrop. "Na onlangs voor €9 mln aan fondsen te hebben verworven, en via de overname van Visio-Green is Sencrop in staat om meer dan 10.000 telers op haar platform aan te sluiten en consolideert zij haar leidende positie op het gebied van agrarische weergegevens binnen Europa. Vandaag de dag heeft Sencrop meer dan 200 aangesloten stations in Nederland en recent heeft zij haar netwerk uitgebreid met Nederlandse coöperaties."
Een aanvullend netwerk van stations voor een nog uitgebreidere regionale dekking
Visio-Green, de vierde speler op de Franse markt, beschikt over grote expertise op het gebied van sensoren en heeft al soliede samenwerkingen met Europese coöperaties, bonden en organisaties, hetgeen Sencrop in staat zal stellen de ontwikkeling van haar betrouwbare, lokale oplossingen te versnellen met een focus op gezamenlijke en coöperatieve werkwijzen. Sencrop hoopt dat haar platform ertoe zal leiden dat agrarische spelers en andere dienstverleners hun klanten nog betere maatwerk-adviezen kunnen geven, evenals middelen die precisie-tuinbouw mogelijk maken. De 1.800 stations van Visio Green zullen ondergebracht worden in het netwerk van Sencrop, dat wordt ondersteund door het vijftig man sterke team van Sencrop, waarvan het hoofdkantoor in de Franse stad Lille is gevestigd.
Verruimen van toegang tot precisie-tuinbouw door samenwerking
De oplossingen van Sencrop, die inmiddels worden gebruikt door 10.000 akkerbouwers, wijnbouwers en fruittelers in 14 Europese landen, zijn bedoeld om bedrijven te helpen bij het nemen van beslissingen door gebruik te maken van ultra-lokale gegevens die automatisch op de individuele percelen worden verzameld. "Door deze gegevens te analyseren, die worden verzameld door het grootste Europese netwerk van weerstations, kunnen telers het rendement van hun agrarische activiteiten optimaliseren door het minimaliseren van weer- en omgevingsrisico’s die van invloed kunnen zijn op hun gewassen. Ook kunnen agrarische behandelingen worden gereduceerd of geoptimaliseerd. Daarnaast kan de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen worden teruggebracht, wat leidt tot een kostenbesparing en een lagere milieu-impact, waarmee voldaan wordt aan de Europese richtlijnen. Naast de app werkt Sencrop in Nederland samen met de twee grootste providers van (DST-beslissingsondersteunende instrumenten) digitale platforms van ziektemodellen. In de praktijk komt het erop neer dat een teler eenvoudig het station van zijn of haar keuze kan selecteren en alle relevante weergegevens kan ophalen. Ook kunnen ze er voor kiezen om op een meer collaboratieve manier te werken. Ze kunnen de gegevens namelijk beschikbaar stellen en in ruil hiervoor toegang krijgen tot de weergegevens van een ander bedrijf binnen het netwerk", aldus het bedrijf.
Voor meer informatie:
www.sencrop.com