

In de loop der jaren heeft het familiebedrijf zich ontwikkeld tot de grootste leverancier van geschilde uien, uienblokjes en uienringen voor de horeca, viswinkels en AGF. "In ons oude pand zaten we tegen onze capaciteitsgrenzen aan. Met het huidige pand, dat voldoet aan de strengste voedselveiligheidsnormen en ons machinepark dat uitgerust is met de nieuwste technologieën op duurzaamheidsgebied zijn we klaar voor een verdere groei", zegt Jan, die samen met zijn zonen Emiel en Remon de directie over het bedrijf voert.
In het pand, dat een totale oppervlakte heeft van 4.321 m2, draaien vier schillijnen van Finis. "De nieuwe fabriek is gebouwd volgens de strengste normen van zowel BRC, IFS, GMP en SKAL. We hadden een architect die puur is gericht op de voedingsmiddelenindustrie. Op het gebied van routing, verlichting en voedselveiligheid hebben we een grote slag geslagen", vertelt Jan trots.

Dat beaamt zoon Remon: "Met deze nieuwbouw zijn we klaar voor de toekomst. Dat moest ook wel, zeker op het gebied van certificeringen zitten we met deze nieuwbouw aan de top. Ook kunnen we vanuit hier weer verder groeien”, zegt Remon. “De bouwperiode zorgde wel voor een hectische tijd. Het gewone werk ging ook voor 100% door. Hoe meer het einde naderde, hoe spannende het werd. Maar het was toch wel een heel leuk project, waar we veel van hebben geleerd."

Met het werk in een familiebedrijf sta je op en ga je naar bed, weten Jan en zijn zonen. Toch ervaren ze het werken in een familiebedrijf louter als een voordeel. “We kunnen op elkaar bouwen met z'n drieën. Dat is gewoon fantastisch”, zegt Emiel. “Je doet gewoon een stapje harder. Eigenlijk altijd zijn we met het bedrijf bezig en ook in het weekend zijn we vaak aan het werk of hebben we nog telefonisch contact.”
Voor meer informatie:
Smit's uien
Elbe 33 - 37
2491 BT Den Haag
Tel: 070-3271061
Fax: 070-3277642
info@smitsuien.nl
www.smitsuien.nl