Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Engelse wetenschappers onderzoeken uienrassen op weerstand tegen ziektes

Tholen – Engelse wetenschappers hebben, in een poging om de mondiale voedselzekerheid te verhogen, gegevens verzameld over de weerstand van ziektes van 96 uienrassen. Het onderzoeksproject werd geleid door het Warwick Crop Centrum aan de Universiteit van Warwick en helpt telers en veredelaars nieuwe uienrassen te ontwikkelen met een resistentie voor ziektes.

Wetenschappers kunnen ook gebruik maken van de resultaten om middelen te ontwikkelen die positief reageren op de ontwikkeling van de arbusculaire mycorrhizaschimmel, een schimmel die de opname van voedingsstoffen bevordert en de weerstand tegen ziektes en droogte verhoogt.

"Dit is slechts het eerste van een reeks van mogelijkheden van het door Defra gefinancierde werk op het Warwick Crop Centre dat van significant belang kan zijn voor telers over de hele wereld", aldus directeur dr. Rosemary Collier.

Zij voegde daaraan toe dat de uitkomst van het onderzoek, als onderdeel van een groter onderzoek naar plantaardige genetische verbetering, een directe impact op de voedselzekerheid zou kunnen hebben.