Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Marcel van Bruggen, vanRijsingenfreshservice:
"Gesneden assortiment van aardappel tot zeekraal"
Tholen - VanRijsingenfreshservice uit Deurne schilt, snijdt en verpakt al sinds 1993 verse groenten voor de voedingsindustrie. "Veel mensen associëren ons met uien, wortelen, prei en witte kool. Dat zijn ook onze grootste volumeproducten, maar we verwerken het volledige assortiment van aardappelen tot zeekraal in alle gewenste volumes, diverse snits en verpakkingen", vertelt de op 1 november 2017 aangetreden commercieel manager Marcel van Bruggen.
Onderscheid maakt vanRijsingenfreshservice vooral door zich puur te richten op de halffabrikaten en grondstoffen. We richten ons op de mono-producten als grondstof om verder te verwerken in salades, groentenmixen, maaltijden, sauzen en soepen", vertelt Marcel. "We gaan zelf niet mixen en begeven ons niet op de markt van consumentenverpakkingen, maar leveren desgewenst op panniveau de ingrediënten aan. Onze klantenkring zit in Nederland, België en Duitsland."
"We kunnen in onze productieruimte van 2.800 m2 grote volumes verwerken. Vanzelfsprekend staan daarbij voedselveiligheid en hygiëne centraal. Ons bedrijf is BRC Food gecertificeerd. We nemen deel aan Food Compass. Onze toeleveranciers zijn GlobalGAP gecertificeerd en we zijn momenteel ook actief om de Milieukeur-certificering te behalen", vertelt Marcel.
Dat de groep onderdeel is van vanRijsingengreen, is volgens de commercieel manager zeker een pré. "Naast vanRijsingenfreshservice bestaat de groep uit vanRijsingensource (voorheen Rijko), vanRijsingencarrotconcepts (voorheen Harries) en vanRijsingeningredients (voorheen Proverka). Een product als wortelen betrekken we voor 100% uit de groep en hierbij kunnen we waarmaken dat we ieder zaadje binnen de groep verwaarden, hetzij via de industrie, een snackconcept, de snijderij of als ingrediënt. Elk zaadje dat we telen, heeft een doel. We verspillen zo weinig mogelijk en brengen alles zo optimaal mogelijk tot waarde."
Andere producten, met name prei en uien maar ook koolraap, bieten en knolselderij, betrekken we voor zover mogelijk uit de eigen groep. Overige groenten betrekt vanRijsingenfreshservice zo dicht mogelijk bij de bron via de vaste kanalen. "We gaan, waar mogelijk voor zero waste, optimale waarde uit de keten van grond tot mond. Elk bedrijf binnen vanRijsingengreen draagt afzonderlijk bij aan de missie van de groep om circulair te ondernemen en alle grondstoffen tot waarde te brengen en geen, of zo min mogelijk, afval te produceren. Samen werken deze vier bedrijven met groenten van teelt tot verwerking van de laatste vezel."