Linksboven: Het team van Aartsenfruit.
Rechtsboven: Ton Bouw, Frank Ocampo, Elena Rogojnikova, Peter Polak (Naturelle), Jurgen van 't Hoff (Naturelle) en Marloes Hinkenkemper van the Greenery/ Hagé International
Linksonder: Het team van Zespri.
Rechtsonder: Leonard Kampschoer van Fruitmasters geeft graag uitleg over de Migo. Een smaakvolle peer die je eet met schil en niet druipt.
Berlijn niet achterna
De brede paden, ontspannen sfeer en het overzichtelijke beursterrein zijn de punten die de aanwezigen in Madrid aanspreken. De beurs werd dit jaar groter en drukker ervaren in vergelijking met vorig jaar. Ook de vergelijk met de Fruit Logistica in Berlijn werd vaak gemaakt in het nadeel van de Duitse beurs. De Fruit Attraction wordt door de aanwezigen in Spanje als minder stressvol en losser gezien, in vergelijking met die van Berlijn. De termen 'onoverzichtelijk', 'onpersoonlijk' en 'te veel mensen' zijn volgens sommigen aan Berlijn te koppelen, maar niet aan Madrid. Wel moet de organisatie er volgens een aantal Nederlandse en Belgische bedrijven voor waken dat de Fruit Attraction de beurs in Berlijn niet achterna gaat.
Biologisch
Deze editie viel verder het grote bioaandeel op. Naast de bestaande biologische productiebedrijven kiezen veel grotere conventionele coöperaties steeds vaker voor een biologische tak in het bedrijf. Ook het watertekort dat een grote bedreiging vormt voor Spaanse teelten is een hot topic.
FA 2018
Volgend jaar is er weer een Fruit Attraction in Madrid. Dan vindt de beurs plaats van woensdag 24 oktober tot en met vrijdag 26 oktober. Kaarten zijn dan weer
via de website van de Fruit Attraction te verkrijgen.
Foto's: Andries Gunter, Izak Heijboer, Colinda van Hemert en Joost Verdult