Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Europa: 15% vindt AGF niet betaalbaar
Op de Wereldvoedseldag (16 oktober 2017) bleek uit een nieuwe enquete van YouGov, in opdracht van Kelloggs, dat er steeds meer problemen zijn wat betreft de voeding in Europese gezinnen. Uit het onderzoek, waarvoor 8.000 mensen ondervraagd werden, waaronder 2.500 ouders van kinderen onder de 18, uit Frankrijk, Duitsland, Italiƫ en Spanje, bleek dat families het steeds moeilijker vinden om zich een gevarieerde en gezonde voeding te kunnen veroorloven. Er wordt steeds vaker een beroep gedaan op voedselbanken en goede doelen, vooral tijdens schoolvakanties.
Betaalbaar?
Volgens onderzoek is 15% van de Europeanen het er niet mee eens dat verse groenten en fruit betaalbaar is of gemakkelijk te kopen is in het gebied waar ze wonen. In Frankrijk vindt 41% van de gezinnen het moeilijker om zich het voedsel dat ze willen eten te veroorloven. In Duitsland gaf 35% van de mensen toe dat ze wilden dat hun gezin gezond eten maar ze dit niet kunnen betalen. Dit vond ook 36% in Italiƫ, 38% in Spanje en 48% in Frankrijk.
Carolina Diaz-Lonborg, Communicatieconsultant bij de Europese Federatie van Voedselbanken (FEBA): "Het onderzoek van Kelloggs komt terug in wat de voedselbanken ons vertellen. We merken dat de vraag naar voedsel toeneemt, vooral de vraag naar verse groenten en fruit. We hopen dat bedrijven aan voedselbanken denken voordat ze hun eetbare voedsel weggooien."
Het thema van de Wereldvoedseldag 2017 was gebaseerd op de noodzaak om te werken aan de voedselveiligheid voor mensen met verschillende achtergronden, wat ons eraan zou moeten herinneren dat er veel meer voor nodig is om honger de wereld uit te helpen, zowel in ontwikkelde landen als ontwikkelingslanden.