Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marktrapport Oostenrijk week 45: Uienprijzen stabiel tot stijgen, tekort aan grote wortelen

De Oostenrijkse uienmarkt start evenwichtig in november, meldt Landwirtschaftskammer Österreich op haar website. Een goed toereikend aanbod stuit op een seizoens typische, rustige binnenlandse vraag. Er wordt echter verwacht dat de binnenlandse afzet langzaamaan weer op zal gaan leven.

De situatie op de exportmarkt is ongewijzigd goed. Aangezien er sprake is van een benedengemiddelde Europese uienoogst, is er nog steeds grote interesse in Oostenrijkse uien. De exportprijzen zijn minimaal stabiel tot licht stijgend. In de Oostenrijkse retail konden er nog geen prijsverhogingen door worden gevoerd, maar hier zou in de komende weken echter verandering in kunnen komen gezien het internationale prijsniveau. Bij de telersprijzen zijn er daarom nog geen veranderingen ten opzichte van voorgaande week. Voor uien, gepoetst en gesorteerd in een kistje, liggen de prijzen afhankelijk van kwaliteit en grootte meestal tussen de 28 en 32 euro per 100 kg.

Worteloogst gaat verder
De wortelmarkt in Niederösterreich staat nog steeds in het teken van wortelen uit opslag. De oogst is volop gaande, ook al zijn de oogsttemperaturen nog steeds te hoog. Dankzij irrigatiemaatregelen kon de oogst in Marchfeld veilig worden gesteld, maar deze ligt desondanks onder het gemiddelde. Met name extra grote wortelen zijn er weinig. De afzet van de wortelen verloopt gelijkmatig en in eerste instantie in het binnenland. Bij de telersprijzen zijn er geen veranderingen ten opzichte van voorgaande week.

Publicatiedatum: